www.being-balanced.nl


Ga naar de inhoudsopgave

Verhalen van eigenaren

Ervaringen

Verslag van HťlŤne van Calsteren uit Hoogerheide:

Belle: Kwam 9 jaar geleden bij ons samen met een dominante merrie. Belle liet zich lekker leiden en vond het prima. Die merrie moest na een week of 9 weg ivm ernstige kreupelheid en lora kwam. Lora was erg verwaarloosd, onzeker, kopschuw en ziek.
Belle vond Lora echt niet leuk, viel dr aan en joeg dr steeds weg. Na een tijd ging Belle de leidende merrie rol aannemen. Lora bleef onzeker.
Na een aantal jaar kwamen Maroesja met haar zieke veulen Ciara en moest Belle weer haar best doen de baas te zijn. Maroesja en Ciara gingen weer weg. Rust voor Belle.
Maar Ciara kwam terug als jonge merrie en Lora nam de rol op zich van verzorgende merrie. Dus Belle bleef de baas.
Fenya kwam erbij en Belle deed dr best Fenya te negeren maar dat lukte niet en na een tijdje zocht Fenya Belle steeds meer op. Uiteindelijk was Fenya de enige die in de buurt van Belle mocht eten.
Belle staat vaak s nachts samen met Ciara en Fenya op stal. Lora staat altijd alleen.
Belle is dus leidende merrie geworden omdat Lora dat niet heeft. Belle kan het wel. Belle is altijd een paard geweest waar moeilijk contact mee te krijgen was. Erg op zichzelf en afstandelijk. Moeilijk te overtuigen. Ze houdt wel van mannen en mensen die niet kunnen paardrijden. Ze is heel lief voor kinderen.
Door de cranio sacraal behandelingen van Suzanne leek Belle eerst wat minder bazig te worden. Tijdens het rijden is ze losser in haar rug dan voor de behandelingen en is ze weer net zo sterk en eigenwijs als een paar jaar geleden. Ze zit lekkerder in haar vel.
Voedselnijd heeft ze nog wel, zij moet het eerst bij het hooi. Maar ze laat het nu wel liggen als ze vol zit en deed dat eerder niet.

Lora kwam ziek bij ons. Heel onzeker. Is in de loop van de jaren sterker geworden. Genoot van de cranio sacraal behandelingen. Ze is buiten niet meer zo in zichzelf gekeerd dan voor de behandeling.

Ciara is een jonge fjord die graag voor je wil werken maar buiten ook graag hard wil en sterk kan zijn. Ze is een paardje dat snel vlucht als ze iets eng of moeilijk vind. Na de cranio sacraal behandeling is ze meer ontspannen buiten.
Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu